Lúgosítás

Lúgosító szett tartalmazza a lúgosító töltetet, aktívszenes utószűrőt, és egy kerámiabetétes csaptelepet!

Az eddig ismert lúgosítási eljárások mellett (nálunk elérhető vízionizáló berendezés) az antioxidáns hatasú lúgos viz előállítására rendkivüli lehetőség nyilik a turmalin kristályokrendszerbe iktatásával.


irodaifotoKICSI

Részletes információért forduljon hozzánk a +36-20/222-33-00-ás telefonszámunkon!
Bemutatótermünkben az Ön számára is elérhetővé tettük az antioxidáns lúgos vizet!
Kecskemét Irinyi utca 17. 2. emelet

turmalin
turmalin kristály

A turmalinnak már az ókori emberek is különleges értéket tulajdonítottak. A 17. században mint a bölcsesség szimbóluma tűnt fel ismét. Az arab hagyomány szerint a turmalin a nap köve, ami erősíti a testet, és megóv a rémálmoktól.
A turmalin az utóbbi évtizedekben egyre több egyetemi kutató és fejlesztő központ figyelmét felkeltette.
Ennek a nagyfokú figyelemnek az oka az, hogy a bolygónkon ez az egyetlen kristály ami természetéből adódóan képes elektromosságot kisugározni. Nem mesterséges áramforrás, hanem a természet ajándéka.
1986-ban egy Japán kutatóközpontban egy kísérlet részeként a turmalint apró darabokra törték. Minden kis darabka elekródaként viselkedett, egyik végén pozitív, másik végén negatív töltést sugározva. Az elektródák még akkor is működtek, ha 1000 °C-ra hevítették a kristályokat. Amikor két turmalin darabka pozitív és negatív elektródái összekapcsolódnak, érintkeznek és 0,06mA elektromosságot termelnek. Ez egészen különleges egy természetes kristálytól.

A turmalin ionizálja a környezetét. Emellett csökkenti a klaszterméretét, ezzel mélyebben hidratálja a bőrt és szervezetet. Mindezt teljesen természetes úton.
E tulajdonságai miatt a mély infravörös sugarak és a negatív ionok forrása.
Javítja a vérkeringést, csökkenti a stresszt, növeli a mentális állóképességet és az immunrendszer erejét.
A turmalin által kisugárzott mély infra sugarak a testünket a víz frekvenciájára hangolják.
A testünk molekulái ugyanazt a rezgésfrekvenciát veszik fel amivel a víz is rendelkezik. A turmalin elektromágneses sugárzását a test elnyeli, és ez az elektromágneses hullám-energia megemeli az anyag molekuláris rezgésszámát.
Ez egy egészen fantasztikus kapcsolat az anyag és az élő szervezet között. Az élő szervezet magába szívja ezeket a mély infra sugarakat 8-14 mikronos hullámhosszon.
Ezáltal az élő szervezet energiaszintje megnő, a molekulák rezgésszáma emelkedik, aktivizálja a sejteket, és a sejtanyagcserét.

Védelmet nyújt a memóriazavarok ellen, normalizálja a vérnyomást. Erősíti a szívet és támogatja a méregtelenítést, ösztönözi a vastagbél kiválasztási folyamatait, segít a székrekedésnél és hasmenésnél.
A turmalin ösztönzi a teljes anyagcsere tevékenységet. A forradási hibák gyógyításában is igen nagy siker érhető el vele. Erősíti az izom- nyirok- és idegrendszert.
Háztartási lúgos vizet előállító vízkezelő berendezés


lugosito2

MIÉRT FOGYASSZUNK LÚGOS VIZET ?

Az emberi szervezet, a vér, a csont lúgos kémhatású, ennek megfelelően a testünkbe bevitt ivóvíznek is igazodnia kéne ehhez. Ehelyett savas ételeket, húsokat, szénsavas üdítőitalokat iszunk, amivel nagy terhelésnek tesszük ki magunkat. Ahhoz, hogy ezt mérsékeljük, lúgos anyagokra, ionizált vízre van szükségünk. Mivel sejtjeink átlagosan 7 évente kicserélődnek, és ehhez a folyamathoz lúgos közegre van szükségünk, ezért nagyon fontos, hogy a sejtek megújítása és az öregedés visszaszorítása szempontjából a szervezetünknek biztosítani tudjuk ezt. A legmegfelelıbb eljárás erre, ha ionizáló víztisztító berendezéssel kezelt vizet iszunk, mégpedig megfelelően nagy mennyiségben. Ezzel rengeteg betegséget megelőzhetünk valamint
megfiatalíthatjuk testünket, bőrünket, szerveinket.

• Az ionizált víznek antioxidáns hatása van

Megköti a szabad gyököket, azaz segíti leadni a méreganyagokat, mert megfelelőbb közeget teremt a szervezetnek, hogy az megszabaduljon a savas maradványoktól. Mik ezek?
Ezek a lebontott és elhasznált tápanyagok a bélrendszerből, a sejtanyagcsere oxidatív termékei, a szervezetbe bekerült élvezeti szerek, gyógy- és vegyszerek maradványai, de akár egy edzés utáni izomláz, azaz a tejsav is.
Egyszerően megelőzhető a csontritkulás, nem kívánt súlyfelesleg és rengeteg népbetegség, amiben mindenki szenved a túl savas táplálkozás következtében.

• Nagyobb oxigénmegkötő képesség

Az ionizált víz nemcsak hogy lúgos, hanem nagyobb, akár kétszer, háromszor akkora
oxigéntartalommal rendelkezik, ennek elınyeit nem kell részletezni. A vérének az oxigén megkötı
képessége olyan magas volt, mintha magaslati (2000 méter feletti) edzéseket tartott volna.

• Hidratálja bőrünket, csökkenthetjük a bőrünk öregedését

A megfelelő folyadékbevitel felfrissíti bőrünket is, nem lesz száraz, nehezebben kap el rengeteg
fertőzést, és mivel a bőrünk az első védvonala a szervezetnek, nagy gondot kell fordítanunk arra, hogy egészséges legyen, megfelelően karban legyen tartva. Ehhez az első lépés nagy mennyiségű lúgos víz bevitele, ugyanis ekkor egyrészt csökkenthetjük a bőr öregedését, valamint növelhetjük ellenálló képességét, ami a szervezetünk védelmét segíti elő.
A bőr a méreganyagok kiválasztásának szempontjából is fontos, ugyanis rajta keresztül távozik
nagyon sok a szervezetet károsító méreganyag, és ha ezek koncentrációja megnövekedne a
szervezetben, akkor az egészséges bőr sokkal gyorsabban ki tudja választani, eltávolítja a
szervezetből.

• Jobb hidratáltság belülről

Azáltal, hogy a víz H2O molekula szétválik és az OH gyökök száma megemelkedik a vérben, ezáltal a vér több oxigént fog tudni megködni. A szervezetben keringő lúgosabb víz pedig lassabban fog áthaladni a szerveken, sejtfalakon és ezáltal jobban képes kimosni azokból a napi savas oxidatív anyagokat, szabadgyököket, mérgeket.
Ezen felül a lassabb kiválasztással egy magasabb fokú hidratáltságot kapnak a sejtek, a szövetek, ami abban mérhetı egy laikus érzékelésével, hogy később kell elmenie a mellékes helységbe vizelni. Lúgos víz fogyasztása segíti a vese, máj és bélrendszer tisztítását.

• Vérkép értékek - labor eredmények

A lúgosítás egyik legfőbb célja az, hogy a szervezet megfelelően fel tudja szívni a tápanyagokat,
vitaminokat és ne akadályozza ebben semmi gátló tényező. Ilyenkor ugyanis sokkal ellenállóbb,
erősebb imunrendszerű lesz a szervezet, ennek következtében csökken a betegségek kialakulásának veszélye, valamint a lúgos szervezet sokkal könnyebben tud védekezni, ha esteleg mégis elkapunk egy betegséget vagy vírust.
A fejfájást is segít megelőzni a lúgosítás, ugyanis a savas testben sokkal nehezebben tudja a vér
szállítani az oxigént, ami a fejfájás legfontosabb oka lehet, viszont a testünk lúgosításával könnyen megelızhetjük ezt!

• Gyomorégés

Az egyik legfontosabb, hogy az emésztésünk jól működjön, mert az erősen savas ételek, italok,
például a szénsavas üdítők és az ún. nehéz, zsíros ételek rengeteg savat tartalmaznak, és ha eléggé lúgos a szervezetünk, akkor ezeket megfelelően képes semlegesíteni.

• Mikor ne igyunk lúgos vizet?

A tápanyagok emésztéséhez elengedhetetlen a savas közeg azaz a gyomorsav aktív munkája. Teháta fő komplex étkezések esetén jobban tud dolgozni a gyomorsav, ha az nincsen közömbösítve éppen lúgos vízzel. Tehát körülbelül 1 órával a nehezebb főétkezés után a gyomortartalom lassan ürülni kezd, ahogy a vékonybél felé tolódik el az emésztőcsatornában így a gyomorsav előemésztésével a lúgos víz már nem kerül aktív kapcsolatba, amely lassíthatná az emésztést.

• MEGELŐZÉS

Belátható tehát, hogy a megelőzés az egyik legfontosabb dolog, kezdjünk el tehát még ma
lúgos, ionizált vizet fogyasztani, ugyanis ezzel biztosíthatjuk szervezetünk számára a
megfelelő, egészséges körülményeket a mőködéséhez, hozzá tudjuk segíteni a betegségek
megelőzéséhez és kezeléséhez.